Headerbild

Kategorier

Vår premiär, första segern och snart långloppscupen

2014-05-05 i Allmänt

Säsongen har dragit igång och klubbens tävlingsverksamhet har gjort detsamma. Jakob Björklund var först ut att representera klubben efter återstartandet i november.

Lördagen 26 april inledde Jakob tävlingssäsongen med fin 8:e placering i den 55 km långa Kolmårdsbiken. En tävling som samlar många av de främsta inom disciplinen XCM och är en tuff och utslagsgivande tävling. Vann tävlingen gjorde Calle Friberg som brukar vara stark i början på säsongen.

På söndagen 27 april debuterade Jakob som landsvägscyklist i Solsta CKs 80 km
långa Vårpremiären med en 15:e placering och var med i den jagande klungan tätt
efter segrande bröderna Bäcker. Magnus Holmen var också med denna dag, men tävlande för arrangerande Solsta CK och slutade på en 35:e plats. Han var också med i förstaklungan i mål.

Jakob har inte direkt legat på latsidan de senaste veckorna och via en 13:e placering i Första Maj Loppet i Kvänum kom sedan fullträffen i Dalslands XC. Jakob drog längsta stråt i fighten om första platsen. Jakobs andra seger i långloppssammanhang. Tävlade gjorde också Anders Lundin som kom i mål på en 70:e plats ca 24 minuter efter Jakob. Tävlingen lockade totalt ca 850 deltagare och i herrklassen 60 km deltog ca 450 stycken. Förutom dam och herrklass 30/60km fanns det även klasser för 2 mannalag. Det märks att fler har fått upp ögonen för tävlingen, då startfältet växer och det blir hårdare konkurrens.

Jakob rundade av helgen med 37 km långa Göteborgsgirot. Han låg länge runt en 10:e placering, men råkade ut för en punktering med 6 km kvar. Han kunde ändå
avsluta på en 26:e plats.

Imorgon tisdag 6 maj är det dags för deltävling 1 i Värmlandsserien MTB.

Lördagen 10 maj drar långloppscupen igång med Långa Billingeracet. Loppet mäter 77 km och är ett av de tuffaste av cupens 9 lopp. Anmälda från klubben är Jakob Björklund (Herrar Elit), Anders Lundin (Herrar 30) och Markus Edlund (Herrar 77 Motion).

Adress

Kristinehamns CK - Cykel Anders Lundin, Visnumsgatan 11 68141 Kristinehamn

Kontakt

Tel: E-post: info@kristinehamnsck.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in