Flitigt tävlande i klubben

2015-05-18 i Allmänt

De senaste veckorna har det tävlats flitigt i klubben.

Värmlandsserien MTB
5 maj gick första deltävlingen i Värmlandsserien MTB av stapeln i Karlskoga. Där ställde klubben upp med 5 deltagare varav två små killar, Max Lundin och Kalle Storm som körde nybörjarklassen 7-8 år. Jakob Björklund tog hem segern i division 1 Herrar. Jonas Höök placerade sig på en 4 plats i division 2 Herrar och Kent Andersson slutade 6:a i samma division.
max o kalle

Hjälmaren Runt
Lördagen den 9 maj kördes Hjälmaren Runt, ett landsvägslopp som Örebrocyklisterna anordnar och loppet sträcker sig över 153 km. Från klubben körde Arne Johansson, Christian Svanberg och Gunnar Lindhe. Resultatlistan ligger ännu inte tillgänglig.

Billingeracet
Billingeracet, kanske den tuffaste MTB tävlingen i långloppscupen, gick av stapeln den 9 maj. Jakob Björklund placerade sig på en mycket fin 7:e plats i Elit, endast 3 minuter efter segraren.
Anders Lundin förbättrade sitt resultat från förra året och kom i på 37:e plats i H40.
Martin Zander kom in på en 64:e plats i den deltagarrika Motionsklassen.

Martin_1166

Viken Runt
På kristihimmelsfärdsdag 14 maj kördes Viken Runt av hela 7 klubbmedlemmar. Loppet löper över 70 km. Snabbaste i klubben var Peter Andersson och Christian Svanberg som båda körde in på tiden 1.54 men de andra var tätt därefter. Gunnar Lindhe 1.55, Sven-Åke Eriksson 1.57, Mikael Granath 2.05, Jonas Zander 2.06 och Arne Johansson på 2.22.

viken runt

Mitie London Revolution
I helgen som gick, 16-17 maj, var Anders Almhed i London och körde Mitie London Revolution, en välgörenhetstävling i London på ca 315 km som sträcker sig över två dagar.