Headerbild

Kategorier

Gott Nytt År!

2023-12-31 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla våra medlemmar, samarbetspartners och följare. Vi kan nu även summera hela tio år sedan vi återstartade Kristinehamns Cykelklubb efter att klubben legat i dvala under ett antal år.

Redan från start hade vi ett tydligt mål och det var att starta upp en barn och ungdomsverksamhet så att våra unga skulle kunna utöva sin sport på hemmaplan. På vår allra första barnträning så hade vi en förhoppning att det skulle komma ett tiotal barn men vi blev glatt överraskade, eller snarare chockade när det slutligen kom 30 cykelsugna ungar. Våra barn och ungdomsträningar är än idag populära och vi har i snitt över 40 barn och ungdomar på våra träningar och det är väldigt kul.

Ett annat tidigt mål var att få till fler MTB leder här i Kristinehamn. Efter många möten med kommunen så fick vi äntligen med dem på tåget i projektet Biking Värmland. Detta resulterade slutligen i 5 MTB leder i Kristinehamn under Biking Värmland och där tre av lederna finns vid Björkvallen och som drivs av oss i Kristinehamns Cykelklubb.

Under våra tio år har vi synts flitigt i dom stora tävlingarna såsom Cykelvasan, Vätternrundan, Långloppscupen, Västgötacupen, SM för att nämna några.

Ett stort cykelminne från just Vätternrundan är 2019. Matts Johansson, då 74 år, cyklade sin 40:e Vätternrunda på raken och gjorde det storstilat genom att cykla på sin näst bästa tid genom alla rundor. Matts cyklade över mållinjen på tiden 9 timmar och 13 minuter.

Ett annat stort cykelminne är från samma år då klubben tar hem Ungdomscupen i Värmlandsserien och alla ungdomar tillsammans tar emot priset vid prisutdelningen.

I just Värmlandsserien MTB har vi varit en flitig arrangör genom åren. Vi har arrangerat en till två deltävlingar per år. En pandemi kom tyvärr emellan och 2020 var ett mindre aktivt år men även under pandemin anpassade vi oss och strukturerade om både våra träningar och tävlingar allt för att hålla coronasäkra arrangemang.

Vi har genom våra tio år tilldelats olika stipendier och gåvor för vårt arbete och engagemang. 2017 tilldelades vid ett stipendie från Ungdomens Idrottfond i Kristinehamn. 2022 fick vi mottaga Christinehamns Idrottshistoriska Sällskaps Julgåva och i år var vi en av femtio föreningar i Värmland som fick dela på extra sponsorbidrag från Löfbergs Lila.

I år ökade vårt medlemsantal igen och vi är nu hundra medlemmar i föreningen. Nu hoppas vi tillsammans med er skapa fler cykelminnen att kunna se tillbaka på efter ytterligare tio år.

Gott Nytt År och stort TACK till alla våra samarbetspartners som tror på oss!

Kristinehamns Cykelklubb

Adress

Kristinehamns CK - Cykel Anders Lundin, Visnumsgatan 11 68141 Kristinehamn

Kontakt

Tel: E-post: info@kristinehamnsck.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in